Slim en duurzaam verwarmen

Slim en duurzaam verwarmen
Is het wat voor mij?

In de herfst en wintermaanden, is het fijn om binnen te zitten in een warm huis. Misschien met een kopje thee, koffie of chocolademelk erbij. Echter, met de huidige gasprijzen, kan dit voor een hoge rekening zorgen aan het einde van de maand. Volgens het CBS maakt 89,5% van de Nederlandse huishoudens gebruik van aardgas. Niet alleen voor de verwarming, maar ook bijvoorbeeld om te koken of om warm water te hebben. Naast aardgas is er nog een optie om je huis te verwarmen, namelijk via elektrische verwarming.

Hoe werkt elektrische verwarming?

Met elektrisch verwarmen wordt stroom omgezet in warmte door een verwarmingselement. Er zijn diverse soorten elektrische verwarmingen, zoals een kachel, een radiator, halogeenverwarming of infraroodverwarming. Sommige soorten kunnen gebruikt worden als hoofdverwarming, waarbij ze een centrale besturing hebben en de hele woning kunnen verwarmen. Anderen kunnen gebruikt worden als bijverwarming, waarbij alleen een bepaalde ruimte verwarmd wordt en het apparaat rechtstreeks bediend kan worden. Denk aan wanneer je de slaapkamer of de keuken net wat warmer wilt hebben dan de andere ruimtes.

Enkele voordelen van elektrische verwarming ten op zichte van gas:

• Snel: Elektrische verwarmingen worden direct warm en hebben geen opwarmtijd. Een dekentje erbij pakken of een kruik vullen terwijl je wacht tot de ruimte warm is, is verleden tijd.
• Duurzaam en milieuvriendelijk: Er is geen noodzaak aan fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken, maar zijn er andere mogelijkheden, zoals wind en water. Als je zonnepanelen hebt, kun je je eigen elektriciteit opwekken.
• Installatie: Elektrische verwarmingen zijn snel en makkelijker te installeren. Er is geen noodzaak aan het installeren van gasleidingen.
• Veiliger: Er zijn geen gasleidingen nodig en de meeste elektrische verwamingen hebben een overhittingsbeveiliging of worden automatisch uitgeschakeld in geval van een kortsluiting.
• Smart bediening/slimme stekker: Bedien je verwarming vanaf je telefoon of met je stem! Hiermee kun je apparaten die gekoppeld zijn met het wifi netwerk op afstand bedienen en ook het energieverbuik meten. Apparaten die veel elektriciteit verbruiken kunnen automatisch worden uitgeschakeld om sluipverbruik te voorkomen. Dit bespaart je kosten op je energierekening en bespaard je net die extra moeite om van de bank af te komen, of uit bed te stappen.Wij bieden een divers aanbod aan elektrische verwarmingen en bijbehorende accessoires.

Heb je vragen over onze producten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en onze product experts zullen je verder informeren.

Volgende lezen

Dit is waarom jij een beveiligingscamera moet inschakelen!
Gebruik maken van slimme verlichting.