Gebruik maken van slimme verlichting.

Gebruik maken van slimme verlichting.
Hoe slim kan een lamp zijn?

Elektrische apparaten die wij dagelijks gebruiken worden steeds slimmer en slimmer. Kijk maar naar smart TV’s, smartphones en smart speakers. Deze producten helpen om ons leven net wat makkelijker te maken met handige technische snufjes. Smart verlichting is ook een van deze slimme producten. Hiermee kun je verlichting in je huis bedienen door middel van een app op je telefoon, je stem of een andere accessoire. Ook kan smart verlichting geautomatiseerd worden met timers, zodat lampen aan, uit of gedimd worden op een bepaald tijdstip of na een bepaalde tijdsperiode. Dit kan helpen om energiekosten te besparen.

Waarom smart verlichting?

Een slimme lamp is energiezuiniger dan de gemiddelde spaarlamp. Hoewel slimme lampen duurder zijn om aan te schaffen, zijn ze op lange termijn voordeliger. Wat ook een voordeel is aan smart verlichting, is dat het vanaf één centrale plek bediend kan worden. Zit je boven in de slaapkamer en ben je vergeten om beneden het keukenlicht uit te doen? Schakel je keukenlicht makkelijk uit vanuit je slaapkamer met je telefoon! Tegenwoordig zijn veel Android en Apple telefoons uitgerust met Google Home of Apple Homekit. Hiermee kunnen slimme apparaten gekoppeld worden, zodat je alles vanuit je telefoon, met je hand of met je stem, kunt bedienen. Met smart verlichting kan je ook een unieke sfeer in een ruimte creëren door de kleuren te veranderen. Wil je warm gedimd licht voor een romantische sfeer, kleurrijk licht voor een event, of de ruimte meer verlichten? Dat kan heel simpel via de app of door een commando met je stem. Smart verlichting kan ook gekoppeld worden aan andere apparaten, zoals TV’s, zodat de kleuren veranderen samen met de kleuren van de TV. Of met rookmelders, zodat de verlichting een bepaalde kleur geeft als er rook gedetecteerd wordt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van smart verlichting?

• Bridge: Bij de meeste smart lampen is een bridge noodzakelijk om de lampen te kunnen koppelen aan andere producten.
• Soort lamp: Net als gewone lampen, moet de juiste type smart lamp gekocht worden voor de armatuur.
• Kleurmogelijkheden: Niet alle lampen kunnen alle kleuren schijnen. Net als gewone spaarlampen zijn er warme, witte en voor smart lampen, gekleurde lampen beschikbaar.
• Koppelingsmogelijkheden: Check altijd of het merk smart lamp compatibel is met de slimme merken die je in huis hebt en met de apps op je telefoon of smart speaker. Hiermee voorkom je dat je iets koopt wat je niet optimaal kunt gebruiken.

Kijk in onze webshop voor ons aanbod aan smart verlichting. Neem voor eventuele vragen contact met ons op en wij zullen ons best doen om je te helpen de juiste keuze te maken!

Volgende lezen

Slim en duurzaam verwarmen
Blijft jouw huisdier thuis en wil je het zo comfortabel mogelijk maken?